Bejelentkezés

A bejelentkezés facebook vagy gmail felhasználói adatokkal is lehetséges.Facebook

Keresés

Szavazás

A Táskaszentelést nagyon pozitív élményként élték meg a részt vevő gyerekek és szülök. Kérdésünk ezzel kapcsolatos: Ön szerint szükség van-e több olyan egyházi rendezvényre, amely a fiatalabb korosztályt mozgatja meg?

Nagyon szép szertartás volt, sok ilyen kell az elkövetkező időben - 91.3%
Nem hiszem, hogy ezzel kellene foglalkozni, aki akar járjon templomba vagy hittanra - 5%
Erre nincs szükség - 3.8%

Összes szavazat: 80
A szavazás befejeződött: 2014. okt. 09.

Galéria

Banner
FacebookGoogle bookmarkIWIWJP-Bookmark
A könyvtár története

„Olyan csodálatos világra nyitnak

ajtót-ablakot a könyvek, amelyet semmi más

úton-módon nem lehet megközelíteni.”

(Fekete Gyula)

1958-ban kapott helyet a könyvtár a művelődési ház épületében. A kezdeti állományt mindössze 54 darab könyv jelentette. A 16 m2-es fűtetlen könyvtárhelyiségben eleinte zárt szekrényekben tárolták a könyveket.

1974-ben került átadásra az 54 m2-es, új könyvtárhelyiség a művelődési házban.

1995-ben a művelődési ház feladatköre alapfokú művészetoktatással bővült, mely feladatbővülés a könyvtár esetében is funkcióváltozást eredményezett. 1995-2004-ig kettős funkciójú - iskolai és községi - könyvtárként működött az intézmény.

2002-ben fordulópont következett a könyvtár életében. A művelődési ház és a könyvtár szervezetileg egységes maradt, de helyileg különvált: a könyvtár a Rendezvényház (volt polgármesteri hivatal) épületébe költözött, ahol a Teleház is működik. A két intézmény azóta a település információs központjaként szolgálja a lakosságot. A jelenlegi könyvtárhelyiség a házasságkötő terem és egy kisebb irodahelyiség összenyitásával került kialakításra. Az eredeti irodahelyiségben sikerült egy kis „Könyvkuckó”-t létrehozni a gyermekek számára, melyet nagy lelkesedéssel vettek birtokukba. Jelenleg közel 80 m2 alapterületen, 12 ezer kötetes állománnyal várja a könyvtár az olvasókat a korábbinál tágasabb, esztétikusabb környezetben. Az új hely új lehetőségeket kínált. Rendszeressé váltak a könyvtári foglalkozások, a szélessávú internet segítségével felgyorsult az információhoz jutás sebessége, a beiratkozott olvasók száma évről évre emelkedik. Az utóbbi évek pozitív változásainak köszönhetően mára közel 500 fő aktív használója van a könyvtárnak.

1988 óta Paraginé Tóth Edina egy személyben látja el a könyvtárosi feladatokat.

Olvasóterem

Olvasóterem

Gyermekkönyvtári részleg

Gyermekkönyvtári részleg

 
Banner