Bejelentkezés

A bejelentkezés facebook vagy gmail felhasználói adatokkal is lehetséges.Facebook

Keresés

Szavazás

A Táskaszentelést nagyon pozitív élményként élték meg a részt vevő gyerekek és szülök. Kérdésünk ezzel kapcsolatos: Ön szerint szükség van-e több olyan egyházi rendezvényre, amely a fiatalabb korosztályt mozgatja meg?

Nagyon szép szertartás volt, sok ilyen kell az elkövetkező időben - 91.3%
Nem hiszem, hogy ezzel kellene foglalkozni, aki akar járjon templomba vagy hittanra - 5%
Erre nincs szükség - 3.8%

Összes szavazat: 80
A szavazás befejeződött: 2014. okt. 09.

Galéria

Banner
FacebookGoogle bookmarkIWIWJP-Bookmark

 

„Mindenik embernek a lelkében dal van
és a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének,
az hallja a mások énekét is szépnek.”

Babits Mihály

 

 

A Zákányszéki Parasztkórus 1964-ben alakult. Országos minősítésen tíz alkalommal vett részt az együttes. Népdal kategóriában kétszer elnyerték a „Fesztivál kórus” fokozatot, majd vegyes kari kategóriában „Arany” fokozatú minősítést szerzett. 1997. május 11-én Tiszaföldváron az újabb országos minősítési rendszerben is Arany fokozatú minősítést kaptak, 1998-ban ugyanezt az eredményt érték el. Rendszeres résztvevői voltak a Szövetkezeti Dalos Találkozóknak, ahol háromszor kaptak NÍVÓ-díjat. A kórus birtokosa a „Kiváló Együttes” oklevélnek, melyet kétszer nyert el. Többször szerepeltek a televízióban, rádióban és külföldön is. Háromszor nyerték el a „Kóruspódium Kiemelt Kórusa” címet.

 


 

2009 augusztusában az együttes a „Csongrád megye Alkotói Díj” birtokosa lett. A kitüntetéssel elismerték a több mint négy évtizeden át végzett szakmai tevékenység mellett az amatőr kórusmozgalomban végzett munkájukat is. A kórus művészeti vezetője Monoki Lajos, akinek 2010. évben Csokonai Vitéz Mihály díjat adományozott Hiller István volt kulturális miniszter, elismerve a közel öt évtizeden át végzett szakmai munkásságát. Az együttes legutóbbi minősítésén „Arany” fokozatú elismerésben részesült 2009 évben Ásotthalmon

A csoport tagjai között még ma is van két alapító tag (sajnos sokan már meghaltak). A kórus létszáma mára megfogyatkozott, túlnyomórészt nyugdíjas- és középkorosztály képviselteti magát a jelenleg 15 fős tagságban.

 


ADATOK

Csoport neve: Zákányszéki Parasztkórus

Csoportvezető: Monoki Lajos

Csoport létszáma: 15 fő

Cím: 6787. Zákányszék, Dózsa Gy. u .45.

Telefon, fax: 62/ 590-080

E-mail cím: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

 

 

 
Banner