Bejelentkezés

A bejelentkezés facebook vagy gmail felhasználói adatokkal is lehetséges.Facebook

Keresés

Szavazás

A Táskaszentelést nagyon pozitív élményként élték meg a részt vevő gyerekek és szülök. Kérdésünk ezzel kapcsolatos: Ön szerint szükség van-e több olyan egyházi rendezvényre, amely a fiatalabb korosztályt mozgatja meg?

Nagyon szép szertartás volt, sok ilyen kell az elkövetkező időben - 91.3%
Nem hiszem, hogy ezzel kellene foglalkozni, aki akar járjon templomba vagy hittanra - 5%
Erre nincs szükség - 3.8%

Összes szavazat: 80
A szavazás befejeződött: 2014. okt. 09.

Galéria

Banner
FacebookGoogle bookmarkIWIWJP-Bookmark


 

Zákányszéken az első citerazenekar 1974-ben alakult a parasztkórus kísérőzenekaraként, de már 1977-től önállóan is részt vettek minősítésen, ahol „Kiváló” címet értek el. Az új minősítési rendszerben 1997-ben Ezüst, majd 1999-ben Arany fokozatú minősítést érdemelt ki a negyedik generációs Nefelejcs Citerazenekar. 2001. szeptember 22-én Tiszakécskén az Arany fokozatú minősítés mellett megkapták az Arany Páva díjat is. 2001 év áprilisában megyei első helyezettként részt vehetett az együttes a Magyar Millennium „Kultúrával a Nyugat Kapujában” Nemzeti Fesztivál országos népzenei szakági bemutatóján Budapesten.

 

 

Az együttes  jelenlegi felállásában 1996-ban a Tiszakécskei Népzenei Táborban jött létre és már az ötödik generáció a megalakulás óta. A középiskolás, egyetemista és dolgozó fiatalokból álló együttes  Arany- ill. Arany Páva díjjal kitüntetett zenekar. Rendszeres résztvevői a helyi és a környező települések rendezvényeinek. Szoros barátságot ápolnak az ország különböző tájain működő citerazenekarokkal. Népzenei találkozókon Ácsteszéren, Tállyán, Zalaegerszegen és Kőrösladányon is fellépett már az együttes. Ezeknek a találkozóknak a baráti kapcsolatok ápolása mellett a szakmai megújulásban is fontos szerepe van.

 A Nefelejcs Citerazenekar legutóbbi minősítése 2010 évben Orosházán volt, ahol Arany fokozatú elismerésben részesült az együttes.

 


 

Adatok:

 

Csoport neve: Nefelejcs Citerazenekar

 

Csoportvezető:      Kispéter Éva

 

Csoport létszáma    10 fő  

 

Cím:   6787 Zákányszék, Dózsa Gy. u. 45.

 

Telefon/fax: 62/590-080

 

E-mail cím: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

 

 

 
Banner