Bejelentkezés

A bejelentkezés facebook vagy gmail felhasználói adatokkal is lehetséges.Facebook

Keresés

Szavazás

A Táskaszentelést nagyon pozitív élményként élték meg a részt vevő gyerekek és szülök. Kérdésünk ezzel kapcsolatos: Ön szerint szükség van-e több olyan egyházi rendezvényre, amely a fiatalabb korosztályt mozgatja meg?

Nagyon szép szertartás volt, sok ilyen kell az elkövetkező időben - 91.3%
Nem hiszem, hogy ezzel kellene foglalkozni, aki akar járjon templomba vagy hittanra - 5%
Erre nincs szükség - 3.8%

Összes szavazat: 80
A szavazás befejeződött: 2014. okt. 09.

Galéria

Banner
FacebookGoogle bookmarkIWIWJP-Bookmark

Szeptember 27-én huszadik alkalommal rendezték meg Ruzsán a hagyományos őszi kerékpárversenyt.

A versenytáv ezúttal is 22 km volt, a bringások a Ruzsa - Pusztamérges - Öttömös - Ruzsa  útvonalon teljesítettek. Már a verseny reggelén verőfényesnek ígérkezett a nap, amit a Tömörkény térre érkező „csőszamarak” csillogása csak tovább fokozott. Folyamatosan gyülekeztek nemcsak a helyi, hanem a környező települések kerékpárosai is. A nevezésre várakozva ismeretlenül is beszélgetés kezdődött az induló versenyzők között, ami folytatódott egymás „járműveit” méregetve. A rajtvonalnál izgatott kerékpárosok vártak az indulásra, majd korcsoportonként 10 perc különbséggel végül a teljes mezőny elrajtolt. A versenyszellem motiváló erővel hatott az indulókra, de itt nem elsősorban a másik legyőzése volt a cél, hanem saját teljesítőképességünk határának feszegetése. A célba érkezőket frissítő, salátabár, egszségsátor, majd a Triálosok bemutatója, eredményhirdetés, tombolasorsolás és gulyásebéd várta.

A „ZakaHom-e kerékpártúrák” csoportját hét kerékpáros képviselte az idei versenyben: Dóczi Imre (Szeged), Jójárt Attila, Paragi Antal, Paragi Dénes, Paraginé Tóth Edina, Sánta István, Veszelovszki István (Üllés). Ők mindannyian rendszeresen résztvevői a zákányszéki ZakaHom-e Egyesület által szervezett kerékpártúráknak. 2013-ban hirdettük meg az első túránkat. Eleinte a térségünkben karikáztunk, majd később egészen a Vajdaságig (Hajdújárás, Palics) merészkedtünk, sőt idén a Tisza-tó körbetekerése is megtörtént. Néhányan a Ruzsai Kerékpárversenyen is megmérettettünk, ahol nem elsősorban a nagy távolságot, hanem inkább önmagunkat kellett legyőzni. Reméljük, hogy az elmúlt időszak sikeres túrái is közrejátszottak abban, hogy ilyen szép eredmények születtek.

  •  

A „ZakaHom-e kerékpártúrák” csoportjának helyezettjei a XX. Ruzsai Kerékpárversenyen:

 

Dóczi Imre I. hely (55 év feletti férfi kategóriában)

Paragi Antal I. hely (40-55 év közötti férfi kategóriában)

Paraginé Tóth Edina I. hely (40-55 év közötti női kategóriában)

Sánta István III. hely („Abszolút” kategóriában)

 

Gratulálunk minden indulónak az elhatározáshoz és a teljesítéshez, a helyezetteknek pedig a nagyszerű teljesítményhez!

 

1

2

3

4

5

6

7

8 

ZakaHom-e Egyesület

 
Banner