Bejelentkezés

A bejelentkezés facebook vagy gmail felhasználói adatokkal is lehetséges.Facebook

Keresés

Szavazás

A Táskaszentelést nagyon pozitív élményként élték meg a részt vevő gyerekek és szülök. Kérdésünk ezzel kapcsolatos: Ön szerint szükség van-e több olyan egyházi rendezvényre, amely a fiatalabb korosztályt mozgatja meg?

Nagyon szép szertartás volt, sok ilyen kell az elkövetkező időben - 91.3%
Nem hiszem, hogy ezzel kellene foglalkozni, aki akar járjon templomba vagy hittanra - 5%
Erre nincs szükség - 3.8%

Összes szavazat: 80
A szavazás befejeződött: 2014. okt. 09.

Galéria

Banner
FacebookGoogle bookmarkIWIWJP-Bookmark

Szeptember első vasárnapján a templomban rég nem látott sokaság gyűlt össze, köztük több tucat gyermek, iskolatáskával. Az ifjúsági szentmise végén, az iskolába indulók megáldása után az egybegyűltek előtt bemutatkozott egyházközségünk új hitoktatója.

norbiSzabó Norbert, a Vajdaságból érkezett 28 éves ifjú ember ettől a tanévtől látja el a hitoktatói teendőket az iskolában és az óvodában. Ezen a nyáron költözött át Szabadkáról Szegedre, mert az volt a vágya, hogy Magyarországon éljen, de szülőföldje közelében maradjon, hiszen gyermekkora, iskolái, majd első munkahelye mind odakötik. Az általános iskola után vendéglátó-ipari szakközépiskolát végzett, érettségizett, majd 2010-ben okleveles hitoktatói végzettséget szerzett a szabadkai Teológián. „A hitoktatói pályára maga az isteni gondviselés ösztönzött. Szerettem az iskolát, és szerettem volna gyerekekkel foglalkozni. Az én tervemben a történelem, illetve a földrajz szak szerepelt, de Isten jobbnak látta, ha a hitre nevelem a gyerekeket. És eme belső indíttatásból lettem végül is hitoktató, és most 5 év után úgy érzem valóban ez volt a legjobb döntés!” – vallja Szabó Norbert.

A Zákányszékről kellemes benyomásokat szerzett hitoktató úgy érzi, itt a helye, itt szeretne gyökeret ereszteni. A hitoktatásról az az elképzelése, hogy megtanítsa a gyerekeknek: a hit, az nem valami üres, régi, megkövesedett hagyomány, hanem élő életforma. „És elsősorban, hogy éljük a hitünket minden nap, a szürke hétköznapokban is. És ez által lesz áldott az életünk!”

Szabó Norbert hitoktatónak közeli és távolabbi céljai megvalósulását, sikerekkel kísért kitartó munkát kívánunk.

    • Tanács Klára
 
Banner